miercuri, 2 mai 2012

Rose Red - un serial cam... infricosator


Am vazut acest serial cu cateva luni in urma si, trebuie sa recunosc, mi-a cam facut pielea de gaina la anumite pelicule. Serialul este adaptat dupa cartea cu acelasi nume a celebrului autor de horror fiction, Stephen King.


Iata, povestea pe scurt : o profesoara cercetator, specializata pe activitati paranormale, din cadrul Institutului de Psihologie doreste sa initieze o excursie la conacul blestemat,Rose Red, care a intrigat-o de multa vreme si, in sfarsit, a obtinut un aviz special si niste fonduri esentiale. Ea isi formeaza o echipa de ciudati, toti avand diverse puteri paranormale. 


Va reusi ea sa obtina informatiile necesare despre activitatile paranormale din casa si sa elucideze misterul casei? Se pare ca ea este dispusa sa mearga pana in panzele albe, desi membrii echipei pier, pe rand, fantome infricosandu-i si, ajungand sa fie blocati in casa, un taram al manipularii si mortii.


Totusi, un serial interesant pentru amatorii genului, cu episoade lungi si actori buni.


Phineas si Ferb - un serial de desene animate amuzant

Deci, m-am convins! Nu doar desenele clasice sunt valoroase si nostime...eventual sunt mai valoroase. Oricum ar fi, acestea sunt impresii personale, dar Phineas si Ferb, cu siguranta, sunt niste desene demne de urmarit pentru copii mari si mici. 


"Sunt o suta de zile in vacanta de vara, ce bine noi toti vom petrece! Caci problema anuala in vacanta de vara, e ca ne vom distra pana treceee"... Cei doi frati, Phineas si Ferb, in fiecare zi, inventeaza ceva uimitor, fiecare zi fiind o provocare si o aventura. 


Candace, sora lor mai mare, incearca sa ii parasca, dar de fiecare data, cand mama vine alarmata de ea, inventiile "scandaloase", dispar ca prin minune. 


Intr-un plan paralel, este un doctor malefic, care doreste sa distruga lumea, straduindu-se in fel si chip, dar planurile ii sunt dejucate de agent P, Perry, ornitorincul, animalul de companie al baietilor. Ei, v-am trezit interesul cat de cat?  



"Tom and Jerry" never dies!

Dintre toate serialele de desene animate cele despre pisica si soarecele neastamparat mi se par foarte grozave. 


Desigur, gusturile copiilor s-au mai schimbat, desenele animate actualmente apreciate fiind un schimb continuu de replici, iar glumele putin cam nesarate, uneori. 


Cel mai mult imi placeau episoadele acelea western, cand cei doi prieteni si rivali, totodata, se alergau prin Vestul Salbatic. Mi-au placut, insa, mai putin, cele denumite "Tom and Jerry Kids", care erau "desenate" altfel decat cele clasice. Tom si Jerry, alaturi de copilul din noi,mereu! 

The Big C - Despre schimbari impuse...

" The Big C" este povestea unei tinere doctorite, frumoase si avand o viata organizata si linistita care, afla intr-o zi ca are cancer si mai are de trait foarte putin. 


Astfel, ea incepe sa isi puna lucrurile in ordine. Isi da seama ca relatia cu sotul sau nu mai este ceea ce era, el neacordandu-i atentia necesara - ii declara divortul si isi gaseste un amant tanar si chipes. 


De altfel, isi pune copii rebeli la punct, care nu o respectau indeajuns si face toate lucrurile de care nu a avut vreme sau de care s-a temut sa le faca. Un serial care ne da o doza bun de optimism. 

Titanic 3 D

Toti prietenii si colegii povesteau cum au fost la cinema zilele acestea sa vada filmul Titanic, varianta 3 D. 


Cu toate acestea eu nu si nu. Desi, mi-ar fi placut sa ii vad adaptarea si sa il revad, deoarece este un film foarte bun si atent regizat. 


Filmul Titanic, inglobeaza o poveste de dragoste scurta, dar pasionala, fiind mai veritabila decat alte povesti de dragoste, care dureaza o viata. Acest film nu trebuie ratat, 3D sau nu! 

Kaizuro - o poveste de dragoste induiosatoare

Doi tineri se indragostesc ireversibil. Povestea lor de dragoste nu este, din pacate, sustinuta deloc. Baiatul este un rebel, solist si chitarist intr-o formatie pop-rock, in timp ce fata este la locul ei, munceste mult ca sa isi ajute parintii si sa fie o eleva buna. 


Parintii fetei sunt stricti in regulile pe care le impun, conservatori si, nu par a se gandi la ceea ce este mai bine pentru fiica lor. Cu toate acestea, dragostea invinge. Baiatul se lupta din greu sa-i impresioneze pe parintii iubitei sale, fiind mereu de partea sa si renuntand la multe lucruri. 


Ei se vor stradui cu atat mai mult cu cat ea este insarcinata atat de tanara, din greseala, iar familia nu o sustine deloc, decat o terorizeaza psihic. Din pacate, ea va pierde copilul, iar iubitul sau se va purta urat cu ea, afland ca are cancer in forma avansata si stiind ca ii va rupe inima daca va afla acest lucru. Totusi, ea va afla si va fi alaturi de el pana la sfarsit, bucurandu-se ca a iubit cu adevarat in aceasta viata. 



You're beautiful - putina drama coreana

Serialul are doar 16 episoade si este dedicat mai mult adolescentilor, insa este un serial simpatic, avand glume nostime si un fir al intamplarilor colorat, actorii fiind foarte buni. Iata povestea : o formatie pop de baieti, aflata in punctul de a fi in plina glorie, are un "soldat" cazut, in urma unei operatii estetice. Problema este ca ei promoveaza unitatea formatiei si chiar au nevoie de el pentru sedintele foto si turneu.


Managerul stie cat de mult a muncit baiatul absent si mai stie ca el are o sora geamana, ucenic la o manastire, pe cale de a deveni maicuta. El o convinge sa ii tina locul fratelui sau si asa va incepe aventura ! 

Sex and the city - putin din forfota orasului New York

Sex and the City este genul de serial care prinde foarte bine, la femei de toate varstele, avand o viziune moderna si o minte deschisa si aerisita. 


Serialul este inspirat dupa cartile autoarei Candace Bushnell, filmarile incepand in anul 1998 si continuand, cu succes, pana in ziua de astazi, numarand peste 90 de episoade, 6 sezoane si 2 filme. 


Personajele principale sunt : Carrie Bradshaw, cea mai stilata si eleganta, ea fiind naratorul fiecarui personaj si o scriitoare ajunsa celebra in New York; Samantha Jones, confidenta cea mai buna a lui Carrie, "trysexuala" - adica, va incerca orice, cel putin o data ; Charlotte York, cea optimista si Miranda Hobbes, avocata de succes, concentrata pe cariera.