marți, 27 martie 2012

The Vampire Diaries- un serial "cu lipici"


Daca tot am inceput sa scriu despre seriale, consider ca si acesta este unul demn de mentionat.



Inspirat dupa cartile purtand acelasi titlu, urmareste maturizarea Elenei, precum si a prietenilor sai, pe fondul unei tulburatoare povesti despre tradare,sacrificiu, importanta familiei si puterea de a merge mai departe. Pe parcursul celor 3 sezoane in curs, ni se va dezvalui secretul familiilor fondatoare a unui misterios orasel din nord, pe baza unor jurnale care se credeau pierdute. 


Fratii Salvadore salveaza seara, oferind nota finala serialului, deoarece ei sunt doua personalitati total diferite, mentinand o cearta de cateva secole, amandoi fiind indragostiti de aceeasi frumoasa fata. In ajutorul acestor doi frati vampiri vor veni si alte creaturi uimitoare, povestea imbinandu-se excelent si mentinand suspansul necesar. 

Immortals- Razboiul Zeilor

Acesta da, este un film super! Felul in care incepe cu titanii furiosi, batand din picioarele lor puternice, linia melodica, legenda curajosului Tezeu...



Regia este deosebita, existand unele pelicule care par ireale, povestea imbinandu-se atat de firesc, actorii fiind frumosi, talentati si expresivi. Iar partea in care zeii il ajuta pe Tezeu, cu riscul de a fi alungati din Olimp este, cu adevarat emotionanta- sfarsind a fi o batalie intre zei.

Filmul a fost lansat in cinematografele romanesti in Decembrie 2011, il recomand... big like! 

The Twilight Saga


"Twilight " este unul dintre filmele despre care nu m-am decis daca imi plac sau nu, inca. Desigur, in cadrul realizarii unei povesti fiction, trebuie sa respecti niste standarde. Vampirii sunt  creaturi care au infricosat secole, oameni de toate rasele, culturile, confesiunile - deoarece se stie ca, in toate colturile lumii a existat, intr-un fel sau altul, legenda omului care suge sangele pentru a supravietui. 


Astfel incat ideea existentei unui vampir care sa straluceasca la soare si sa fie "vegetarian" nu o percep. La fel cum nu percep- daca stii ca ai eternitatea in fata, sa ti-o petreci facand liceul,etc. Astfel incat ideile pe care nu le percep-le reneg. Desi, noi ar trebui sa discutam despre film si nu despre povestea in sine- regia e ok, Bella e frumoasa si se potriveste descrierii autoarei , dar , din pacate, povestea este esenta filmului.


 Seria de filme "Twilight" au un iz comercial, care merita vazute o data, de pura curiozitate. 

duminică, 25 martie 2012

The Sons of Anarchy- Viata calare pe motoare


Acest serial, avand episoade de dimensiunile unui film, prezinta povestea clubului de motociclisti avand acelasi nume din Charming, California. Este interesant de observat cum functioneaza sistemul ierarhic si riguros de tip MC.

De altfel, viata pe motoare nu este tocmai floare la ureche si plete in vant, deoarece ei trebuie sa lupte, in permanenta, pentru integritatea clubului. Motociclistii din club trec prin numeroase incercari si aventuri, incercand sa tina ascunsa principala lor sursa de venit: traficul de arme. Este o poveste despre puterea de a merge mai departe.

Drive (2011) - un film care trebuie ratat!

Acum cateva zile am fost la cinema cu o prietena si am reusit sa adorm pe acest thriller non-plauzibil din zeci de puncte de vedere. Povestea e a unui sofer, indragostit de vecina lui, casatorita si care este dispus a o ajuta chiar si sa-si scape sotul dintr-o afacere dubioasa, implicandu-se si el intr-o afacere dubioasa, doar ca, initial, ca si sofer.

Singura replica buna din film mi s-a parut aceea in care "vecina" si sotul sau isi amintesc de frumoasele zile in care s-au indragostit unul de celalalt si felul in care el a abordat-o spunandu-i ca-l cheama Standard Gabriel. Ea l-a intrebat " Si varianta de lux, unde e? "